Tarta cu branza si zmeura


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu branza si zmeura


Tarta cu branza si zmeura

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
150 g branza de vaci
100 g unt
2 galbenusuri
1 praf de sare
3-4 linguri de zahar
300 g faina
apa rece
Pentru crema:
3 oua
500 g branza de vaci
150 g smantana
100 g lapte
100 g zahar
coaja de la o lamaie
2-3 linguri faina


Mod de preparare:

Prima data pregatim blatul. Mixam untul moale cu branza de vaci, adaugam galbenusurile si zaharul. Mixam bine, dupa care adaugam faina si praful de sare. Daca mai este nevoie adaugam apa rece ca sa rezulte o coca omogena. Impaturim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min. Pentru crema, mixam ouale cu branza de vaci si zaharul. Adaugam smantana, coaja de lamaie si faina, iar la final adaugam laptele. Intindem aluatul intr-o foaie, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam crema de branza si zmeura deasupra. Eu am oprit un pic din compozitie in care am adaugam 2 linguri de dulceata de capsuni si un pic de zmeura, am amestecat si am turnat peste zmeura. Am dat tarta la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit frumos.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu branza si zmeura

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...