Tarta cu branza



Tarta cu branza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 906 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de joi
Meniul de miercuri
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
4 oua (de tara am folosit)
7 linguri faina
2 linguri compot
1/2 praf de copt
4 linguri zahar
zahar vanilat
30 g unt
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
100 ml smantana
100 g zahar
esenta de vanilie
Pentru decor:
1 plic de tort jelee rosu
3 linguri zahar
200 ml compot
mere


Mod de preparare:

Pentru a pregati blatul, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine dupa care adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de oua, adaugam untul topit si racit, compotul si omogenizam. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine. Umplutura-mixam smantana cu zaharul, dupa care adaugam branza si esenta de vanilie (daca dorim mai dulce vom adauga zahar pudra) si omogenizam bine. Dam la frigider pana este gata blatul. Asezam blatul intr-o tava cu pereti detasabili, insiropam putin dupa care adaugam crema de branza si dam la rece 30 minute intre timp pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit compot in loc de apa), lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam peste crema de branza si dam la frigider pana se intareste. Decoram dupa plac (eu am decorat cu mere).



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu branza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...