Tarta cu camembert si smochine


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu Camembert si smochine


Tarta cu Camembert si smochine

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

375g branza Camembert, 500g Ricotta, 450g iaurt grecesc, 3 oua, 200g smochine, 1 plic zahar vanilat, 50ml coniac, unt cat o nuca.


Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius. Bateti Ricotta cu mixerul pana devine ca o spume. Adaugati Camembertul topit la microunde, apoi iaurtul si ouale, si mai amestecati 1 minut cu mixerul. Ungeti o tava de tort cu pereti detasabili cu unt si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru o ora. Intre timp topiti untul intr-o tigaie si adaugati plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa se caramelizeze, adaugati smochinele taiate marunt. Adaugati coniacul si un pahar cu apa. Acoperiti cu un capac si lasati pe foc cam 10 minute, pana incepe sa se ingroase. Lasati sa se raceasca. Scoateti tava din cuptor - compozitia nu trebuie sa fie perfect inchegata. Intindeti deasupra sosul de smochine. Rezistati eroic asteptarii si savurati cu multa pofta doar dupa ce s-a racit!



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu Camembert si smochine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...