Tarta cu lamaie si bezea


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta cu lamaie si bezea


Tarta cu lamaie si bezea

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alina1983


Reteta vizualizata de: 1866 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 gr. faina
1 galbenus
125 gr unt rece (1/2 pachet)
1 praf de sare
Pentru crema:
2 plicuri crema tarta ( de la Dr. Oetker)
2 linguri zahar
600 ml lapte
zeama de la 1 lamaie
Pentru bezea:
4 albusuri
100 gr. zahar pudra
un praf de sare


Mod de preparare:

Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare , pana obtinem un aluat omogen.
Se infoliaza in folie de plastic si se de la frigider cam o ora.
Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si faina). Aluatul se inteapa din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea punem un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul.
Dam blatul la copt, la foc mediu, pana devin usor aramiu. Scoatem apoi tava cu aluat, o lasam la racit si ne ocupam de prepararea cremei si a bezelei.
Crema cu preparare la rece se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlcium 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si sa adaugam si niste zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
Bezeaua se pregateste astfel: batem albusurile de ou cu sarea spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul si ne oprim cand bezeaua nu mai curge (se tine de tel). Indepartam hartia de copt cu boabele de fasole de pe aluatul de tarta si punem crema de lamaie, o nivelam, apoi adaugam bezeaua.
Bezeaua o asezam uniform, apoi ii facem niste tepisori, cu ajutorul unei furculite. Mai punem tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeua incepe sa se rumeneasca. Tarta se serveste dupa ce s-a racit!



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu lamaie si bezea

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...