Tarta fina cu branza camembert


Home » Retete-culinare » Placinte,-tarte-si-budinci » Tarta fina cu branza Camembert


Tarta fina cu branza Camembert

Rating   ( 5 voturi)

4 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

(pentru o tava rotunda cu diametrul de 23-25 cm)

aluat fraged (vezi reteta de Aluat fraged fara zahar)
1 rotita de branza Camembert
2 oua
100 ml smantana
sare
piper
1 mana de chivas (ceapa subtire)


Mod de preparare:

Aluatul fraged se prepara cu aceleasi cantitati ca in reteta Aluat fraged fara zahar . Dupa ce se face aluatul, se lasa 20-30 de minute la frigider si intre timp se pregateste umplutura astfel: intr-un castron se bat ouale impreuna cu smantana, se adauga sare si piper. Branza Camenbert se curata de mucegaiul de deasupra si se taie cuburi cu latura de 1 cm. Se taie 2 foi de coala cerata pe masura tavii, avand grija ca sa acopere si peretii acesteia. Se pune prima coala in tava. Se scoate aluatul de la frigider si se face o bila din el. Se intinde cu sucitorul o foaie rotunda care sa aiba grosimea de aprox. 5 mm. Se pune foaia in tava peste hartie si se apasa usor cu degetele pe marginea ei, astfel incat sa imbrace si peretii verticali ai tavii. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Deasupra foii se pune cealalta coala cerata si apoi se pune un strat cam de 1,5 cm de fasole boabe, care are rol sa apese aluatul si sa il impiedice sa creasca.
Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mijlociu 10 minute. Se scoate tava, se da la o parte coala cu fasolea si se intind pe toata suprafata aluatului cubuletele de branza. Deasupra lor se toarna amestecul de smantana, intr-un strat de 1 - 1,5 cm. Se presara pe deasupra piper proaspat macinat si cateva fire de chivas. Se baga cu grija tava la cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand aluatul se rumeneste usor si umplutura se incheaga. Se scoate tarta din tava dupa cateva minute si se desprinde coala cerata. Se aseaza pe un platou si se serveste taiata felii, alaturi de un pahar de vin rosu sec. Se orneaza cu fire de chivas. Este buna atat calda, cat si rece si poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta fina cu branza Camembert

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Budinca de portocale cu foi de placinta

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte...

Budinca de orez cu mere

Orezul se pune la fiert in lapte cu o lingura de zahar, amestecand pentru a evita prinderea....

Placinta delicioasa cu dovleac

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul,...

Tarta cu spanac

Spanacul se spala in mai multe ape si se pune 5 minute in apa clocoatita. Se scurge apoi si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...