Ardei umpluti cu carne de curcan


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Ardei umpluti cu carne de curcan


Ardei umpluti cu carne de curcan

Rating   ( 3 voturi)

5 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Liamaria


Reteta vizualizata de: 1209 ori

Vezi toate retetele bucatarului (35)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

12 ardei grasi marisori, 500g carne tocata de curcan, 2 linguri orez, 1 ou, 2 cepe, 1 morcov, 2 linguri pasta de tomate, 500ml bulion, 200ml ulei, 2 rosii, 1 lingura faina,  marar verde, patrunjel verde, 1 crenguta de cimbru verde, 1 foie de dafin, 1 cub concentrat de legume, sare, piper, smantana (pentru servit).


Mod de preparare:

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3 minute, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs, pe un servet sau intr-o strecuratoare. Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel. Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5 la calit, dupa care adaugam carnea, verdeata, sare, piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara. Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala, punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa pana la nivelul lor si ii lasam la fiert cam 40 de minute, la foc mediu. Separat, intr-un bol, amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de la ardei, punem si concentratul de legume, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit. Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Ardei umpluti cu carne de curcan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...