Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii


Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1286 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

700 g piept de curcan tocat
560 g ciuperci
200 g morcovi
2 cateii de usturoi
patrunjel tocat marunt
2 linguri de gris
2 oua
250 ml suc de rosii (facut acasa)
sare de mare
piper


Mod de preparare:

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit, grisul, patrunjelul, ouale, sarea, piperul si amestecam foarte bine intreaga compozitie. Ciupercile se toaca foarte marunt. Intr-o tigaie adaugam ciupercile,putin suc de rosii,sare, piper si lasam pe foc pana cand scade intreaga cantitate de suc de rosii. Lasam cateva minute sa se raceasca. Cu mainile usor umede luam putin din compozitia de carne si in mijloc punem o lingurita din amestecul de ciuperci si le strangem bine, formand astfel chiftelele. Chiftelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35- 40 minute, la jumatatea timpului le mai intoarcem. Sosul de rosii se prepara astfel: intr-o cratita punem sucul de rosii ramas, morcovul tocat marunt, putin busuioc tocat, condimentam cu sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se obtine un sos mai gros. In sosul astfel format punem chiftelele de curcan si putem servi.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

Ardei umpluti

Carnea de curcan se da prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si, cand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...