Curcan invelit in foi de varza acra


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Curcan invelit in foi de varza acra


Curcan invelit in foi de varza acra

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 2174 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 curcan potrivit (4-5 kg), ficatul si pipota curcanului, 500 gr carne de porc tocata (optional), 2 oua, 200 gr unt, 3-4 cepe tocate marunt, piper, cimbru, sare, vegeta, 100 ml coniac, 500 ml zeama de carne, foi de varza acra,  marar verde tocat marunt.


Mod de preparare:

Se curata si se goleste curcanul. Se parleste bine si se spala, dupa care se usuca cu un servet curat. Se caleste ceapa bine cu putin ulei, se adauga tocatura (pipota, ficatul si carnea de porc trecute prin masina de tocat), condimentele si coniacul. Se lasa sa scada 4-5 minute si se ia de pe foc. Se adauga ouale si mararul si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie se umple curcanul si se coase cu ata pielea unde este rupta. Se unge bine cu unt sau margarina si se aseaza intr-o cratita adanca. Se pune zeama de carne peste curcan si se acopera curcanul cu o alta cratita adanca. Se fierbe inabusit o ora, adaugandu-se zeama de carne la nevoie. Se scoate din cratita si se infasoara in foi de varza acra. Se pune din nou in cratita cu 2-3 cesti de zeama de carne si se pune la cuptor. Cand foile de varza s-au uscat, se scoate curcanul din cuptor si se aseaza pe un platou. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Curcan invelit in foi de varza acra

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...