Curcan la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Curcan la cuptor


Curcan la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mariutza


Reteta vizualizata de: 1794 ori

Vezi toate retetele bucatarului (71)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 curcan, unt sau ulei de masline, condimente care va plac (sar, vegeta, usturoi granule, cimbru uscat, verdeata uscata, etc), catei de usturoi pentru impanat, o bucata de tifon cat sa acopere curcanul.


Mod de preparare:

Curcanul se usuca cu servetel absorbant, apoi se freaca bine cu unt/ulei de masline si cu condimente atat pe interior cat si pe exterior. Se pune in tava unsa cu unt sau ulei si se leaga picioarele ca sa nu se desfaca la cuptor si sa crape pielea. Aripile se fixeaza de corpul curcanului cu scobitori. Tifonul se imbiba cu ulei si se punr peste curcan. Se baga tava in cuptor la 160-180 grade pentru 2-3 ore in functie de marimea curcanului. Dupa prima ora se scoate tava din cuptor la interval de 15 min pentru a stropi curcanul cu zeama din tava si pentru a roti tava. Curcanul este gata cand, indiferent in ce parte este intepat cu varful cutitului, nu mai iese sange.



0
Comentarii si intrebari la: Curcan la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...