Curcan la tava



Curcan la tava

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 1418 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 curcan, 40ml ulei, sare, piper, patrunjel.


Mod de preparare:

Se curata curcanul, se spala si se sterge cu un prosop curat. Se intorc aripile pe spate, iar piciorele se introduc in scobitura unde s-au scos intestinele. Se da un praf de sare si piper pe interior unde se pune si patrunjelul verde tocat. Se unge curcanul cu ulei, se pune in tava si se coace timp de 2 ore si 50 de minute, avand grija sa il ungem in continuare cu untura de pasare si sa il stopim cu coniac. Cu o jumatate de ora inainte de a-l scoate, se da focul iute si se inge des pentru a face crusta crocanta. Sosul din tava se degreseaza si se pune in sosira alaturi de curcanul fript.



0
Comentarii si intrebari la: Curcan la tava

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...