Curcan umplut



Curcan umplut

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1591 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Un curcan de cca 2 kg (gata taiat si, de preferinta crescut in curte), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 100 g ceapa, piper, patrunjel, marar , sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 4-5 pui Pentru fript curcanul: 100 g untura, 2 morcovi, o ceapa mare, o radacina de patrunjel ori pastarnac, 2oo ml supa de legume


Mod de preparare:

Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda. Umplutura se prepara astfel: se taie pipotele cit se poate de marunt. Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul. Se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecand mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, (potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina). Se tin la foc mic, acoperite, pana scade lichidul si orezul este moale. Se lasa la racit, iar cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt, ouale intregi, un varf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu varf de frunze de marar sau patrunjel taiate marunt (ori din ambele), romul si o lingurita rasa cu sare, amestecandu-se bine. Compozitia se pune in interiorul curcanului (in locul matelor si al maruntaielor), acesta se aseaza intr-un vas in care s-au pus untura pentru fript, legumele date pe razatoarea mare si supa de legume. Se da la cuptorul infierbantat din timp, ungandu-se din cand in cand cu sosul din vas. Este gata atunci cand impungand cu furculita nu mai iese un lichid de culoare rosiatica.



0
Comentarii si intrebari la: Curcan umplut

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...