Friptura de curcan in foi de varza


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Friptura de curcan in foi de varza


Friptura de curcan in foi de varza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 1779 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 curcan, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe, 1 varza alba, 100gr slanina afumata.


Mod de preparare:

Curcanul se curata si se spala, dupa care se sareaza. Trunchiul curcanului se lasa sa stea cu sare 1 ora. Se pune curcanul in tava cu slanina afumata, taiata fasii, si invelit cu foi de varza cruda sau murata. Curcanul se aseaza cu pieptul in sos impreuna cu o ceasca de apa si una de ulei. Se tine in cuptor 1 ora, dupa care se intoarce pe o parte. Se continua frigerea pana cand carnea devine rumena. Se serveste cu garnitua de legume si salata asortata de muraturi. Important! Este gata cand varza este arsa.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de curcan in foi de varza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...