Friptura de curcan umplut


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Friptura de curcan umplut


Friptura de curcan umplut

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: andreea


Reteta vizualizata de: 1365 ori

Vezi toate retetele bucatarului (21)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 curcan
3/4 cana de margarina sau unt
3/4 cana de ceapa tocata
3/4 cana de telina tocata
800g de cereale (fulgi)
300g de umplutura gata preparata (ficat si pipote cubulete, legume fierte, orez, etc. )
condimente dupa gust


Mod de preparare:

Caliti ceapa si telina in unt. Adaugati cerealele. Amestecati usor umplutura cu cerealele, ceapa si telina calite. Lasati-le sa se raceasca. Luati curcanul proaspat sau decongelat si umpleti cavitatea acestuia cu combinatia de mai sus. Inchideti bine cavitatea, folosind scobitori speciale, astfel incat umplutura sa fie bine tinuta in interior. Ungeti pe exterior curcanul cu unt. Acoperiti-l cu o folie de aluminiu. Puneti curcanul umplut cu pieptul in sus intr-o tava. Coaceti 5 ore si jumatate in cuptor la 325°, udandu-l la fiecare 30 de minute cu zeama din tava. Indepartati folia de aluminiu cu 30 de minute inainte de a fi gata. Pentru a testa daca este facut, intepati cu o furculita sau o andrea. Daca patrunde usor inseamna ca este gata. Lasati-l sa stea deoparte 10 minute, timp in care dumneavoastra preparati sosul. Puneti zeama de friptura intr-un vas si puneti-o la frigider 5 minute. Indepartati grasimea care se strange deasupra si puneti zeama intr-o tigaie. Aveti grija sa fie cam 3 cani de zeama. Aduceti la punctul de fierbere si adaugati 3 linguri de unt sau margarina topita si 3 linguri de faina. Amestecati bine. Taiati curcanul in bucati si serviti-l cu umplutura si sos.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de curcan umplut

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...