Gulas de curcan



Gulas de curcan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: prajiturica


Reteta vizualizata de: 2031 ori

Vezi toate retetele bucatarului (2)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Ungaria
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

50 g slanina afumata, 750 g copane de curcan, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 morcovi, 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, piper negru, 2 varfuri de cutit praf de chilli, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/4 maghiran uscat, 125ml cherry sec, 1/4 l supa de pasare, 1 lingurita amidon alimentar, 3 linguri smantana grasa dupa gust, 1/2 legatura patrunjel.


Mod de preparare:

1. Se taie slanina in cubulete, acestea se prajesc intr-o cratita mare 5 minute. Se scot si se pun deoparte. 2. Carnea de curcan se taie de asemenea in cubulete. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa marunt, usturoiul se zdrobeste. Se razuiesc morcovii si se taie in rondele fine. 3. Se toarna ulei peste untura si se incinge. Se pune carnea inauntru si se prajeste 2-3 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si morcovii si se continua prajirea, amestecand. Se condimenteza cu sare piper, praf de chilii, cimbru si maghiran. Se stinge cu jumatatedin cantitatea de cherry si cu supa de pasare si se mai fierbe la foc mic 25 minute. 4. Amidonul se freaca intr-un bol cu restul de sherry, se toarna in cratita, se da totul intrun clocot, apoi se inglobeaza smintina grasa. Se spala patrunjelul, se zvinta, se desfac frunzulitele, se toaca.. Se amesteca patrunjelul in gulas,apoi se toarna intrun bol si se serveste.. Pofta buna..



0
Comentarii si intrebari la: Gulas de curcan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...