Gusa de curcan umpluta


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Gusa de curcan umpluta


Gusa de curcan umpluta

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 2407 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 gusa de curcan, 1/2 piept curcan, verdeata tocata, 1 ou, ficatul si pipota curcanului, 1 felie de paine, sare, piper macinat, 1 rosie decojita, 1 ceasca de ulei.


Mod de preparare:

Se scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu un amestec facut din: carne tocata de piept de curcan, ficatul si pipota tocate, verdeata tocata, 1 felie de paine inmuiata in apa rece si faramitat bine, 1 ou, 1 rosie decjita si taiata felii subtiri, sare si piper macinat. Cu acest amestec omogenizat se umple gusa curcanului, care se coase si la celalalt capat si se pune in tava cu o ceasca de apa si una de ulei. Se frige in cuptor la foc potrivit timp de 1 ora, apoi se intoarce, se stropeste cu sosul in care se frige si se mai lasa 1 ora. Se scoate, se taie felii si se serveste calda, cu garnitura de cartofi prajiti sau legume sote.



0
Comentarii si intrebari la: Gusa de curcan umpluta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...