Terina de curcan


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Terina de curcan


Terina de curcan

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 3082 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de miercuri
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 kg piept de curcan
500 g pulpe de curcan
250 g bacon feliat fin
2 oua
1 legatura ceapa verde
50 gr de unt
40 ml de coniac
1 ramura mica de rozmarin
1 ardei galben
1 ardei rosu
nucsoara razuita
usturoi
sare si piper


Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt. Cand ceapa se inmoaie se trage deoparte si se lasa sa se raceasca. Pulpele de curcan de dezoseaza se macina prin masina de macinat carne. Un ou se fierbe tare. Peste carnea tocata se adauga: ceapa calita, oul, rozmarinul tocat fin, se rade nucsoara, usturoiul curatat si pisat, sare si piper si in final coniacul. Se framanta compozitia sa se omogenizeze bine. Se pun ardeii curatati,spalati si taiti cubulete mici,si galbenusul si albusul de ou fiert tocat. Se amesteca din nou foarte bine. Dovleceii se spala si se taie felii subtiri pe lungime. Se ia o tava lunga folosita pentru chec si se tapeteaza cu seminte de in, apoi cu feliile de dovlecei si bacon. Se preseaza in fundul formei un strat din compozitia cu carne macinata. Se continua cu pieptul de curcan taiat fasii, asezate pe lungime. Deaupra se primul strat se preseaza din nou un strat de carne tocata si tot asa pana cand se epuizeaza ingredientele. Se acopera cu baconul, felii de dovlecel si seminte de in. Se preseaza cu grija. Terina se coace timp de o ora in cuptorul preincins la 200 grade celsius, in baie de apa clocotita (se aseaza forma cu terina intr-o tava mai mare in care se toarna 1 litru de apa clocotita). Se lasa sa se raceasca in forma timp de 12 ore, apoi se rastoarna si se taie felii. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Terina de curcan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

Ardei umpluti

Carnea de curcan se da prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si, cand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...