Tort de orez cu carne de curcan


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-curcan » Tort de orez cu carne de curcan


Tort de orez cu carne de curcan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 1265 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de luni
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 piept mare de curcan, 500 gr orez, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 3-4 linguri ulei, 4 oua, 100 gr smantana, 150-200 gr cascaval ras, 2 rosii, 2-3 linguri patrunjel verde tocat fin, sare, piper, boia dulce.


Mod de preparare:

Ceapa se caleste 5 minute in ulei incins cu ardeii si carnea, toate tocate marunt. Se adauga orezul si se calesc toate pana orezul devine translucid. Se adauga 1 l de apa, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se mai lasa 20 de minute sa fiarba la foc mic. Se lasa apoi sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca ouale, boiaua, smantana si 150 gr cascaval ras. Toate acestea se adauga la orez. Se amesteca bine si se pune toata compozitia intr-o cratita de tort unsa bine cu ulei. Se netezeste bine deasupra si se aseaza felii de rosii, cascaval ras si patrunjel. Se pune la cuptor 20-30 de minute. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Tort de orez cu carne de curcan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piftie de curcan

Toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului....

Terina de curcan

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul in tigaie,...

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci in sos de rosii

Intr-un bol punem carnea tocata de curcan, morcovul tocat foarte marunt,usturoiul zdrobit,...

Pulpa de curcan cu piure de avocado

Din sosul de soia, sosul chili, zeama de la jumatate de lamaie, cateva seminte de rodie,...

Piept de curcan cu pere si migdale

Pieptul de curcan il batem bine, il condimentan si il prajim pe gratar. Cele doua felii de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...