Friptura de gasca la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-gasca-si-rata » Friptura de gasca la cuptor


Friptura de gasca la cuptor

Rating   ( 10 voturi)

4 10

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: DinGradinaLuiArdei


Reteta vizualizata de: 14331 ori

Vezi toate retetele bucatarului (20)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare
Reteta testata

Ingrediente:

1 gasca intreaga
1/2 lingura de coriandru
1/2 lingura de boabe de mustar
1/2 lingura de chimen
1 lingura de boia de ardei dulce
5 mandarine
sare de mare
3 crengute de rozmarin
ulei de masline
1 mana de frunze de salvie
piper
2 linguri de ghimbir proaspat ras
 


Mod de preparare:

Boabele de mustar impreuna cu boabele de coriandru si chimenul se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie, avand grija sa nu se arda. Apoi se pun intr-un mojar si se piseaza bine, si se amesteca cu boiaua.
Gasca curatata si spalata se sterge cu niste servete de hartie. Apoi se sareaza si se pipereaza bine, dupa care se condimenteaza cu toata cantitatea de condimente din mojar, frecand bine cu acestea pielea pasarii.
Se infasoara gasca cu folie alimentara si se lasa la frigider 2-3 ore sau chiar de seara pana dimineata.
Se scoate gasca din frigider si se lasa la temperatura camerei o ora. Se amesteca ghimbirul cu zeama de la doua mandarine si se freaca gasca pe interior cu acest amestec. Apoi se introduc cele doua mandarine stoarse in gasca.
Astfel pregatita, se aseaza  pe grilajul de la cuptorul incins in prealabil la 180 gr C. Sub ea se pune o tava in care va curge grasimea topita. Se lasa la cuptor circa 3 ore sau pana cand pielea gastii se rumeneste bine, ca in fotografii. Din cand in cand gasca se unge cu o pensula cu grasimea care se scurge in tava.
Dupa ce s-a copt, gasca se lasa putin sa se raceasca. Intre timp, grasimea (nu toata, daca este prea multa) care s-a scurs de la ea se amesteca in tava cu zeama de la celelalte mandarine si cu frunzele de salvie, formand un sos. Carnea impreuna cu pielea de la gasca se taie toata fasiute, sau se rupe cu o furculita, apoi se pune intr-un castron mare si se amesteca cu cateva linguri din sosul facut mai devreme.
Se poate servi imediat cu piure din cartofi si salata de castraveciori acri, sau se acopera castronul cu folie din plastic si se pune la frigider pana a doua zi. 
In momentul servirii, se pune in tava si incalzeste bine pe foc.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de gasca la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Friptura de iepure in sos de vin rosu

Carnea de iepure se portioneaza,se spala si se lasa pentru cateva minute pe un servet curat....

Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Din ulei de masline, sos de soia, maghiran, rozmarin, boabe de coriandru zdrobite facem o...

Rata cu suc de rosii si lamaie

Rata se transeaza, dupa care se curata. Ceapa tocata se caleste cateva minute, apoi se adauga...

Gasca cu castraveciori acrii

Se spala gasca, se taie bucati si se pune cu ceapa taiata mic intr-o cratita cu ulei sa...

Piept de rata caramelizat

Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala. Turnam sosul de soia...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...