Friptura de iepure in sos de vin rosu


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-gasca-si-rata » Friptura de iepure in sos de vin rosu


Friptura de iepure in sos de vin rosu

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1480 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

4 buc de carne de iepure de casa
500 g ciuperci champignon
150 g masline negre
4 morcovi
3 cepe rosii
3 ardei
2 rosii
1 pastarnac
1 pahar de vin rosu
1 lingura de zahar tos
foi de dafin
cimbru
busuioc
oregano
tarhon
boabe piper verde
sare


Mod de preparare:

Carnea de iepure se portioneaza,se spala si se lasa pentru cateva minute pe un servet curat. Intr-o tigaie incingem putin ulei, adaugam bucatile de carne de iepure si lasam pana cand se rumeneste usor. Morcovii, pastranacul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile se curata, se spala si se lasa intregi. Dupa ce s-a rumenit carnea de iepure se scoate pe o farfurie,iar in locul ei adaugam legumele si le calim cateva minute la foc mic. Intr-o tava punem carnea de iepure,legumele calite, cimbru, busuioc, oregano, boabe de piper verde, tarhon, foile de dafin, maslinele, o cana de apa si dam la cuptor timp de 30 minute. Rosiile se blenduiesc impreuna cu o lingura de zahar tos. Adaugam in tava vinul, sosul de rosii si lasam in cuptor inca 15 minute. Cand este gata scoatem carnea din tava, o asezam pe o farfurie, punem de jur imprejur cateva legume si adaugam putin sos de vin rosu, deasupra presuram putin busuioc, cimbru.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de iepure in sos de vin rosu

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Din ulei de masline, sos de soia, maghiran, rozmarin, boabe de coriandru zdrobite facem o...

Rata cu suc de rosii si lamaie

Rata se transeaza, dupa care se curata. Ceapa tocata se caleste cateva minute, apoi se adauga...

Gasca cu castraveciori acrii

Se spala gasca, se taie bucati si se pune cu ceapa taiata mic intr-o cratita cu ulei sa...

Piept de rata caramelizat

Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala. Turnam sosul de soia...

Porumbei milanezi umpluti

Se curata, se spala porumbeii, se da un praf de sare si se umplu cu: 150gr de unt freacat...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...