Friptura de rata cu prune uscate si nuci


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-gasca-si-rata » Friptura de rata cu prune uscate si nuci


Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 5764 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

2 pulpe de rata
prune uscate
nuci
1 ardei galben
2 ardei kapia
1 rosie
1 ceapa rosie
usturoi
1 legatura ceapa verde
sos de soia
ulei de masline
verdeturi de provence
rozmarin
coriandru
maghiran
sare, piper


Mod de preparare:

Din ulei de masline, sos de soia, maghiran, rozmarin, boabe de coriandru zdrobite facem o marinata in care adaugam carnea de rata (spalata) si lasam cateva minute la rece. Intr-un vas termorezistent adaugam carnea de rata, felii de ceapa rosie, si prunele uscate pe care le-am spalat si le-am scos samburii. Adaugam apoi o ceasca de apa si dam la cuptor pentru 30-35 minute. Ardeii si ceapa verde se spala, se taie marunt si se adauga peste friptura de rata, punem si nucile apoi dam din nou la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute. Pe un platou se aseaza pulpele de rata alaturi de legume, nuci, prunele uscate si se serveste calda.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Friptura de iepure in sos de vin rosu

Carnea de iepure se portioneaza,se spala si se lasa pentru cateva minute pe un servet curat....

Rata cu suc de rosii si lamaie

Rata se transeaza, dupa care se curata. Ceapa tocata se caleste cateva minute, apoi se adauga...

Gasca cu castraveciori acrii

Se spala gasca, se taie bucati si se pune cu ceapa taiata mic intr-o cratita cu ulei sa...

Piept de rata caramelizat

Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala. Turnam sosul de soia...

Porumbei milanezi umpluti

Se curata, se spala porumbeii, se da un praf de sare si se umplu cu: 150gr de unt freacat...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...