Piept de rata caramelizat


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-gasca-si-rata » Piept de rata caramelizat


Piept de rata caramelizat

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1926 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 piept rata, 100 ml sos soia, 2 portocale, 100 gr miere albine, ghimbir, condiment 5 arome chinezesc.


Mod de preparare:

Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala. Turnam sosul de soia peste pieptul de rata si il dam la frigider pentru o ora. Il tragem la tigaie, fara ulei, fiindca isi lasa suficienta grasime, circa 1 minut pe fiecare parte. Facem un amestec din sosul de soia ramas de la marinarea carnii, sucul de la portocale, mierea de albine, ghimbir si amestecul 5 arome. Eu am pus pasta fiindca e mai concentrata. Punem pieptul de rata intr-o tava si turnam amestecul peste el. Dam la cuptor circa 15-20 minute la foc potrivit pana se caramelizeaza sosul din tava. Am taiat felii si am servit cu taitei de orez.



0
Comentarii si intrebari la: Piept de rata caramelizat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Friptura de iepure in sos de vin rosu

Carnea de iepure se portioneaza,se spala si se lasa pentru cateva minute pe un servet curat....

Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Din ulei de masline, sos de soia, maghiran, rozmarin, boabe de coriandru zdrobite facem o...

Rata cu suc de rosii si lamaie

Rata se transeaza, dupa care se curata. Ceapa tocata se caleste cateva minute, apoi se adauga...

Gasca cu castraveciori acrii

Se spala gasca, se taie bucati si se pune cu ceapa taiata mic intr-o cratita cu ulei sa...

Porumbei milanezi umpluti

Se curata, se spala porumbeii, se da un praf de sare si se umplu cu: 150gr de unt freacat...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...