Rata umpluta



Rata umpluta

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 4651 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Franta
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

o rata cu tot cu maruntaie
1 1/2 ceasca de orez
2 linguri unt
2 capatani mari de usturoi
2 cepe
1/2 lingura faina
sare si piper


Mod de preparare:

Se curata rata. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt apoi se adauga orezul si putina apa. Se lasa un pic si se adauga piperul si sarea necesare. Se umple rata pana sus si gusa, se coase peste tot si se rumeneste pe ambele parti intr-o cratita cu capac. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa fierbinte. Se fierbe sa scada putin si se toarna peste rata. Se da la cuptor la foc domol pana cand rata este bine patrunsa, avand grija sa se intoarca cand pe o parte, cand pe cealalta.



0
Comentarii si intrebari la: Rata umpluta

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Friptura de iepure in sos de vin rosu

Carnea de iepure se portioneaza,se spala si se lasa pentru cateva minute pe un servet curat....

Friptura de rata cu prune uscate si nuci

Din ulei de masline, sos de soia, maghiran, rozmarin, boabe de coriandru zdrobite facem o...

Rata cu suc de rosii si lamaie

Rata se transeaza, dupa care se curata. Ceapa tocata se caleste cateva minute, apoi se adauga...

Gasca cu castraveciori acrii

Se spala gasca, se taie bucati si se pune cu ceapa taiata mic intr-o cratita cu ulei sa...

Piept de rata caramelizat

Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala. Turnam sosul de soia...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...