Ali nazik



Ali Nazik

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 2526 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2-3 vinete medii
500g carne tocata miel
5 ardei grasi verzi
500g iaurt
1 lingura sare
2-4 catei usturoi zdrobiti
2 linguri boia iute
8 linguri unt
ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Se amesteca iaurtul bine cu sare si usturoiul si se pun deoparte. Se coc vinetele si ardeii pe flacara , intorcandu-i des ca sa se patrunda uniform. Ardeii se pun intr-o cratita cu capac si se lasa cca 10 min, iar vinetele se curata, se sareaza si se pun la scurs. Se curata si ardeii de pielita, se toaca marunt si se pun intr-un castron. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste carnea timp de 10-15 min, amestecand continuu (trebuie sa se evapore tot lichidul pe care il lasa carnea). Intr-o tigaie mica se topeste untul, se pune boiuaua si se amesteca bine timp de 1-2 min, la foc mediu. Se asaza vinetele pe un platou si peste ele se aranjeaza ardeii copti, se toarna sosul de iaurt cu usturoi si apoi se adauga carnea deasupra. Se stropeste totul cu untul condimentat cu boia. Se serveste fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Ali Nazik

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...