Ciorba de miel cu macris


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Ciorba de miel cu macris


Ciorba de miel cu macris

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1173 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1/2 kg carne de miel,
cca 300 g frunze de macris,
o ceapa de marime mijlocie,
un galbenus de ou,
100 ml smantana, 
25 g orez, tarhon (leustean sau patrunjel),
sare


Mod de preparare:

Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu o ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute. Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape. Apoi , se ia cate un manunchi si se taie in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa. Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra, se mai adauga putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau sare de lamiie. Se ia de pe foc, se lasa sa odihneasca putin si se drege cu galbenus de ou frecat cu smantana. Pentru aroma, se pun frunze de tarhon, leustean sau patrunjel. Este o reteta delicioasa! Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de miel cu macris

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...