Ciorba de miel cu macris


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Ciorba de miel cu macris


Ciorba de miel cu macris

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 998 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1/2 kg carne de miel,
cca 300 g frunze de macris,
o ceapa de marime mijlocie,
un galbenus de ou,
100 ml smantana, 
25 g orez, tarhon (leustean sau patrunjel),
sare


Mod de preparare:

Carnea se pune in 2 l apa rece, impreuna cu o ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute. Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape. Apoi , se ia cate un manunchi si se taie in felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa. Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra, se mai adauga putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau sare de lamiie. Se ia de pe foc, se lasa sa odihneasca putin si se drege cu galbenus de ou frecat cu smantana. Pentru aroma, se pun frunze de tarhon, leustean sau patrunjel. Este o reteta delicioasa! Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de miel cu macris

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura...

Pastrama de berbecut

Noi am sacrificat un berbecut, iar toata carnea am folosit-o la pastrama. , deci a fost...

Drob de miel, varianta de vara

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat...

Friptura de miel cu rosii la cuptor

Carne de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava...

Pulpa de miel in sos rosu

Carnea de miel am fiert-o in apa, impreuna cu o ceapa si 1 lingurita sare, spumand de cate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...