Drob de miel, varianta de vara


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Drob de miel, varianta de vara


Drob de miel, varianta de vara

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1170 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de miercuri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Organele de la un miel (ficat, plaman, splina, rinichi, inima)
bucati de carne cu grasime de la miel
marar
patrunjel
3 oua
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
12 catei usturoi
2 linguri untura de porc
1 prapure miel
2 lingurita sare de mare
cateva boabe piper
2 foi de dafin


Mod de preparare:

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia. Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine. Am adaugat verdeata tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc, obtinand astfel o compozitie bine legata. Am limpezit in mai multe ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure. Am dat la cuptor ptr cca 1 ora. Delicios a iesit!!!



0
Comentarii si intrebari la: Drob de miel, varianta de vara

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...