Drob de miel traditional


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Drob de miel traditional


Drob de miel traditional

Rating   ( 3 voturi)

5 3

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: DinGradinaLuiArdei


Reteta vizualizata de: 8558 ori

Vezi toate retetele bucatarului (20)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniu traditional de Pasti

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Pentru 1 drob (1 tava mare de cozonac):
maruntaiele de la un miel (inima, rinichi, ficat, plaman, intestine)
6-7 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
2 legaturi de patrunjel
4 legaturi de marar
8 oua
sare
piper
praporul de la miel sau coca de taitei
 


Mod de preparare:

Acest drob se poate face, dupa gust sau posibilitati, in prapor de miel, intr-o foaie ca de taitei sau direct in tava. Cel mai gustos este cel in prapor, bineinteles.
Intestinele de miel se spala foarte bine in mai multe ape si se freaca cu sare grunjoasa, astfel: se freaca cu sare, se clatesc cu apa calda, iar se freaca cu sare, apoi se clatesc, si tot asa, de 3-4 ori. Apoi, cu ajutorul unui bat rotund din lemn intoarceti intestinele pe dos si repetati tot procesul cu sarea grunjoasa si apa. Apoi, adunati toate intestinele intr-un manunchi sau doua si inodati-le la mijloc - astfel nu se vor imprastia in cratita. Astfel pregatite, se pun la fiert intr-o cratita cu apa, pana cand se inmoaie.
Maruntaiele de miel se spala bine si se pun si ele la fiert intr-o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand si se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat.
Intre timp, se pregatesc verdeturile: ceapa si usturoiul se curata si se toaca mai mare (bucati de aprox 1 cm), apoi se pun la calit intr-o tigaie in 5-6 linguri de ulei. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Se lasa la racit.
Patrunjelul impreuna cu mararul se toaca marunt.
Dupa ce au fiert, maruntaiele si intestinele se scot din apa si se lasa cateva minute sa se raceasca. Apoi se toaca impreuna cu masina de tocat carne si se pun intr-un castron incapator.
Se adauga ceapa si usturoiul, verdeata si ouale batute. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza cu mai mult piper.
Compozitia rezultata se pune direct intr-o forma (tava de cozonac) tapetata cu hartie cerata, daca alegeti acest fel de drob.
Daca faceti in prapor de miel, tapetati cu el tava, cu marginile atarnand in afara ei, cu grija ca sa nu se rupa, apoi puneti in interiorul lui compozitia pregatita inainte si acoperiti drobul cu praporul ramas pe margine.
Daca alegeti sa il coaceti in cocatura, faceti un aluat ca de taitei (vezi reteta de Taitei de casa) din 2 oua, intindeti o foaie cat mai subtire, si procedati cu ea ca si cu praporul. Coca in exces se arunca.
Tava astfel pregatita se baga in cuptorul incins si se lasa pana cand aluatul/praporul se rumeneste pe deasupra.
Se raceste, apoi se rastoarna forma pe un platou. Se pastreaza la frigider, invelit in folie alimentara. Se serveste taiat felii, impreuna cu ridichi, oua fierte si masline.



0
Comentarii si intrebari la: Drob de miel traditional

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...