Drob din carne de ied


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Drob din carne de ied


Drob din carne de ied

Rating   ( 3 voturi)

4 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 3963 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Matele si organele de la un ied( inima, plamanii, splina, ficatul, rinichii)
carne de ied ( deobicei surplusul de la coaste si diafragma )
2 legaturi de ceapa verde ( sau 3 cepe mari )
2 legaturi de usturoi verde ( sau 1 capatana mare de usturoi )
1 morcov
patrunjel
marar
cimbru
sare / delikat
piper
10 oua
1 prapure


Mod de preparare:

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de catev a ori, apoi se scot si se lasa la racit. Cand sunt suficient de reci ca sa nu friga, tocam totul marunt ( sau bagam la robot). Ceapa si usturoiul si morcovul se toaca marunt si se amesteca in carnea de ied. Se adauga marar, patrunjel, cimbru, sare, delikat. Spargem 10 oua pe care le mixam, apoi le turnam in compozitia de drob si amestecam totul bine. Prapurele se spala in cateva ape si se aseaza pe fundul tavii cu marginile in afara. Turnam compozitia, iar cu prapurele ramas in afara acoperim totul. Dam la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Se portioneaza rece.



0
Comentarii si intrebari la: Drob din carne de ied

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...