Drob turcesc



Drob turcesc

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mitinita


Reteta vizualizata de: 1674 ori

Vezi toate retetele bucatarului (243)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de vineri
Meniul de marti
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

10 oua, 1 ceapa, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat, 1 kg carne de porc tocata, organe de la un miel, 4 legaturi ceapa verde, 4 legaturi leurda, 2 legaturi marar proaspat.


Mod de preparare:

Se curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata, se taie cubulete si se caleste. Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa. Separat calim si carnea de porc. Organele de miel se scot din apa, iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra si taia bucati cu cutitul. Se adauga amestecul de ceapa calita la organe, peste care adaugam si carnea calita. Se adauga si mararul curatat si tocat, impreuna cu 8 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul. Batem un ou si in punem intr-o tava, peste care adaugam amestecul pentru drob. Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata. Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute, intai la foc mare apoi mai scazut. Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul. Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca si taiem in romburi. Ornam cu diferite legume.



0
Comentarii si intrebari la: Drob turcesc

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...