Friptura de miel la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Friptura de miel la cuptor


Friptura de miel la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1471 ori

Vezi toate retetele bucatarului (734)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

carne de miel
piper
boia dulce de ardei
untdelemn sau untura de porc
sare
3-4 catei de usturoi
cartofi
salata verde
ceapa


Mod de preparare:

Pentru friptura se alege piciorul din spate pana la rinichi. Carnea se parleste la flacara pentru a arde firele de par. Carnea de miel scade mult la fript. Bucata de carne se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei pentru a nu ramane loc liber in jur (altfel se va arde sosul). Se presara un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce de ardei (se intind cu mana pe toata suprafata), apoi se unge bine cu untura de porc sau cu untdelemn. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa circa 20 minute, pana cand se rumeneste putin. Se presara cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa. Din cand in cand, carnea se intoarce, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa cat este necesar ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera, ca sa ramana mai suculenta. Se frige in circa 1 1/2 ora . Cand este gata, se pun in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura (usturoiul aromeaza gustul). Se serveste cu cartofi prajiti chiar in grasimea in care s-a fript carnea si cu salata verde.



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de miel la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...