Friptura de miel la tigaie


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Friptura de miel la tigaie


Friptura de miel la tigaie

Rating   ( 2 voturi)

5 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 9418 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1kg pulpa de miel, 90ml ulei de masline, 2 catei intregi de usturoi si unul tocat, 2 linguri rozmarin si salvie, sare, piper, 200ml vin alb sec, 125ml otet.  


Mod de preparare:

Taiati pulpa de miel in bucati potrivit de mari. Incingeti uleiul intr-o tigaie suficient de mare incat sa cuprinda toata carnea. Adaugati cei doi catei intregi de usturoi si carnea de miel. Cand mielul a capatat o culoare aurie, adaugati o lingura de rozmarin si salvie si asezonati cu sare si piper proaspat macinat. Dupa 10 minute turnati si vinul alb sec. Cand acesta s-a evaporat, dati focul mic, acoperiti tigaia cu un capac si continuati sa gatiti mielul inca 40 de minute, intorcand carnea din cand in cand. Intre timp, puneti usturoiul pisat, otetul, restul de rozmarin si salvie intr-un castron. Omogenizati bine ingredintele. Cand carnea este bine patrunsa, mariti focul, turnati pestea ea amestecul de otet si ierburi si mai gatiti 5 minute. Friptura de miel la tigaie se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi copti.  



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de miel la tigaie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...