Friptura de miel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Friptura de miel


Friptura de miel

Rating   ( 2 voturi)

4 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2749 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniu traditional de Pasti

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 pulpa de miel
cateva coaste de miel
1 capatana de usturoi
1 legatura de rozmarin
sare de mare
piper proaspat macinat
ulei de masline
zeama si coaja de la o lamaie
o mana de cimbru uscat
1 pahar de vin alb


Mod de preparare:

Aceasta friptura de miel este delicioasa atunci cand este pregatita si servita imediat, asa ca va recomand sa va rezervati suficient timp inainte de servirea mesei. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius iar apoi pregatiti pulpa de miel taiand din loc in loc pielita care o acopera pentru a permite condimentelor sa patrunda in carne. Nu curatati grasimea de pe pulpa pentru ca aceasta se va topi si va da carnii un gust deosebit. Coastele de miel pot fi puse asa cum sunt. Dupa ce ati pregatit carnea de mie, stropiti-o cu ulei de masline si l ferecati-o cu sare de mare si piper proaspat macinat. Puneti toata carnea de miel intr-o tava suficient de mare sa o cuprinda si adaugati in tava crengutele de rozmarin si cateii de usturoi cu tot cu coaja . Curatati lamaia cu un curatitor de legume si puneti cojile in tava, stoarceti lamaia peste carne si  presarati cimbrul deasupra. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si puneti-o la cuptorul incins.
Lasati friptura de miel la cuptor timp de 2 ore iar apoi sctoateti-o din cuptor si adaugati vinul. Reintroduceti tava fara folie,  la cuptor si mai lasati-o 1 ora. Stopiti carnea din cand in cand cu sosul format in tava. Cu 10 minute inainte de a o scoate de la cuptor dati focul mare ( 250 grade C) pentru a se rumeni. Verigficati daca este gata - carnea de miel trebuie sa fie moale, sa se desprinda usor de pe os, iar sosul trebuie sa fie dens si lipicios.
Acoperiti tava cu o folie si lasati friptura sa stea 15 min. Friptura de miel poate fi servita cu cartofi la cuptor cu rozmarin . Va recomand un vin rosu, intens.



1
Comentarii si intrebari la: Friptura de miel

Bby,    Data: 25/02/2013 01:27:22   Raspunde

O reteta buna si gustoasa! Eu am incercat si asa: http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/friptura-de-miel.html Carnea de miel are un gust aparte. Sunt impotriva foliei de aluminiu, dar...
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...