Ghiudem



Ghiudem

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 8586 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

4kg carne de oaie, 2kg carne de vita, usturoi, cimbru, ienibahar, scortisoara pisata, sare, piper macinat, chimen macinat, intestine de oaie.


Mod de preparare:

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga usturoi pisat, subtiat cu apa. Se folosesc intestine groase de oaie, care se spala in mai multe ape, se rad cu lama cutitului, se sareaza si se tin asa o zi, dupa care se spala din nou si se umplu cu amestecul pregatit inainte. Cand intestinele sunt umplute se leaga cele doua capete cu ata groasa si rezistenta, se aseaza unele langa altele cu greutati peste altele si se lasa asa 5 zile. Se scot de sub greutati si se lasa la fum 10 zile, dupa care se pun iar sub greutati, de data aceasta se folosesc greutati mai mari pentru ca ghiudemul sa capete o forma lata. Se pun din nou la fum pentru o zi, dupa care se usuca 1 saptamana in curent de aer. De preferinta uscarea se face in poduri aerisite sau in camari uscate si ferite de praf. Ghiudemul este un produs picant care se serveste ca aperitiv.



0
Comentarii si intrebari la: Ghiudem

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...