Miel cu bame



Miel cu bame

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1834 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1kg carne de miel, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de chimion pisat, 1 lingurita de coriandru pisat, 1 cana de rosii cuburi, 3 linguri de pasta de tomate, 1 cana de apa, 1 lingura de menta proaspata, sare, 700 gr bame , zeama de la o lamaie .

 


Mod de preparare:

Taiati capetele bamelor cu ajutorul unui cutit ascutit. Scufundati timp de 30 de minute bamele in otet obtinut din vin (folositi jumatate de cana de otet pentru 500g de bame). Scurgeti, clatiti si uscati bamele. Preparand bamele dupa aceasta metoda, veti scapa de textura mucilaginoasa a acestora. Dupa ce ati parcurs pasii de mai sus, puteti trece la prepararea efectiva a retetei de miel cu bame, o mancare foarte populara in Orientul Mijlociu.
Preincalziti cuptorul la 165 de grade Celsius. Intr-o tigaie puneti carnea de miel tocata cuburi si prajiti-o, intorcand-o pe fiecare parte pana se rumeneste - dureaza cam 10 minute. Folosind o paleta, mutati carnea intr-un vas termorezistent. In grasimea ramasa prajiti ceapa cam 10 minute, pana devine sticloasa. Adaugati usturoiul pisat, chimionul, coriandrul, rosiile, pasta de tomate, apa si menta proaspata, tocata marunt. Amestecati bine. Turnati amestecul peste carnea de miel si potriviti de sare si piper. Introduceti vasul la cuptor, unde va sta 1h si 30 min, pana scade toata zeama. Gustati si, daca mai este nevoie, mai puneti putina sare.
Intre timp, pregatiti bamele. Topiti jumatate de lingura de unt intr-o craticioara. Adaugati bamele si sotati-le timp de 3 minute, amestecand usor. Scoateti friptura de la cuptor si asezati bamele deasupra (in cercuri concentrice). Stropiti cu zeama de lamaie, acoperiti din nou vasul si reintroduceti-l la cuptor pentru alte 35 de minute. Daca vi se pare ca friptura se usuca, mai adaugati apa. Friptura de miel cu bame se serveste fierbinte cu garnitura de orez.  



0
Comentarii si intrebari la: Miel cu bame

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...