Musaca turceasca


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Musaca turceasca


Musaca turceasca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 2166 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg pulpa oaie (fara os)
1 kg vinete
4 ardei grasi verzi
4 rosii medii
2 cepe
100 gr unt (sau 4 linguri ulei)
sare si piper dupa gust


Mod de preparare:

Se spala si se curata vinetele in fasii alternative, se taie in sferturi, apoi in bucati de cca 10 cm lungime si se pun in apa cu sare. Se pune carnea la fiert in apa rece (1l), la foc mic, pentru 20-25 minute, apoi se scoate si se pune deoparte, pastrand lichidul. Ceapa se toaca, iar rosiile si ardeii se toaca marunt. Se pun la calit timp de 3-4 minute in untul incalzit, se adauga carnea si se mai calesc impreuna 5-6 minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se adauga cate putina zeama de carne, ca sa nu se prinda de vas. Se scurg vinetele, se pun peste carnea cu legume si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand carnea si vinetele se inmoaie bine, adaugand, daca este nevoie cate putina apa. La final mancarea trebuie sa fie bine scazuta. Se serveste calda.



0
Comentarii si intrebari la: Musaca turceasca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...