Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Pastrama de berbecut
Pastrama de berbecut
Rating ( 1 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: Sim0na
Reteta vizualizata de: 1323 ori
Vezi toate retetele bucatarului (370)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de sambataIntreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
2 lamai
cimbru
piper negru
sare
5 capatani de usturoi
Pentru prajit:
ulei
200 ml vin roze
Mod de preparare:
Noi am sacrificat un berbecut, iar toata carnea am folosit-o la pastrama. , deci a fost dezosat complet! Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat. De aici exista mai multe etape in care carnea poate fi consumata: - la cca 24 de ore – cazul nostru - in mod normal se tine cca 5-7 zile la macerat, intr-un loc racoros - dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual la vant apoi se poate afuma in toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!! Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie. Am portionat pastrama in bucati potrivite, si am pus-o la prajit in ulei, intr-un vas de tuci. Am turnat cca 200 ml vin rosu si am lasat acoperit sa scada. Am servit pastrama alaturi de mamaliga calda si binenteles mujdei de usturoi! Pofta buna va doresc!
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Retete cu carne de miel
Alte retete culinare din categoria Retete cu carne de miel

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe