Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie


Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: contact_50share


Reteta vizualizata de: 1033 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

4 linguri de miere

2 linguri de mustar dijon

2 linguri de rozmarin proaspat

1 lingurita piper

1 lingurita coaja de lamaie

3 catei de usturoi, tocati

1 bucata de pulpa de miel (2,250 kg)

1 lingurita sare grunjoasa


Mod de preparare:

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura bine gandita, va fii ideal pe masa festiva. Acest picior de miel este lasat la marinat o noapte intreaga intr-un sos de rozmarin proaspat, usturoi, mustar, miere si coaja de lamaie. Din cantitatea de carne, puteti ajunge la maxim 7 portii de carne, pe care o puteti servi cu piure sau cartofi copti. Carnea de miel poate fii inlocuita cu ied sau porc, cu ambele tipuri de carne, va arata la fel de suculet si la fel de delicios. Marinata este special conceputa pentru a oferii un gust special. Carnea de miel se spala bine in apa cu otet, de mai multe ori, pentru a nu avea miros. Timp pregatire: 1h 15 min preparare pulpa de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie intr-un recipient se rade coaja de lamaie dupa care se lasa deoparte. Se decojeste usturoiul si se toaca marunt. Intr-un castron mic, se amesteca miere, mustar, rozmarin, piper, coaja de lamaie si usturoi. Se amesteca bine pana cand acestea au fost integrate. Turnati acest sos peste carnea de miel, lasand la marinat in frigider peste noapte. Incalziti cuptorul la 230 c (puternic). Puneti carnea de miel intr-o tigaie, si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se coace timp de 20 minute. Apoi, reduceti temperatura la 200 ° c si se gateste pentru inca 55-60 minute. Temperatura interna a carnii de miel ar trebui sa fie la minim 63 grade c. Lasati carnea in sos pentru a se fragezii timp de 15 minute inainte de taiere. Carnea de miel marinata se serveste taiata in felii groase, alaturi de putin sos.



0
Comentarii si intrebari la: Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...