Rulada de miel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Rulada de miel


Rulada de miel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 923 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 1/2 kg carne de miel
100 g unt
sare, piper
boia dulce de ardei
1 ceapa
1 morcov
200 g costita afumata,
cimbru
1 pahar vin
1 pahar supa de carne
1 telina mica
2 fire de rozmarin


Mod de preparare:

Se scot oasele de la carne si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina , se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce, cimbru si rozmarinul tocat, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.
Carnea se pune intr-o forma cu o ceasca de supa de carne, sare si cateva boabe de piper.
Se pune  la cuptorul incins la 180 de grade, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu).
Cand s-a facut pe o parte, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea.
Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.



0
Comentarii si intrebari la: Rulada de miel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie

Pulpe de miel cu sos de miere, rozmarin si lamaie gatit la cuptor si servit cu o garnitura...

Pastrama de berbecut

Noi am sacrificat un berbecut, iar toata carnea am folosit-o la pastrama. , deci a fost...

Drob de miel, varianta de vara

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat...

Friptura de miel cu rosii la cuptor

Carne de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava...

Pulpa de miel in sos rosu

Carnea de miel am fiert-o in apa, impreuna cu o ceapa si 1 lingurita sare, spumand de cate...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...