Sarmalute de miel in foi de stevie


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-miel » Sarmalute de miel in foi de stevie


Sarmalute de miel in foi de stevie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1407 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

750 gr de carne de miel
2 linguri de orez
2 cepe mici
6-7 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar verde
2 rosii
sare
piper
frunze de stevie
ulei
bors


Mod de preparare:

Dupa ce ati tocat carnea, tocati ceapa marunt, o caliti in 1-2 linguri de ulei la foc mediu, amestecand mereu. Se adauga orezul bine spalat si scurs. Se amesteca permanent si se calesc impreuna 2-3 min dupa care se toarna 100 ml apa. Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe lichidul, amestecand frecvent. Carnea se amesteca bine cu orezul si jumatate din verdeata tocata, se sareaza si pipereaza. Se oparesc frunzele de stevie in putin bors si se fac sarmaruletele. Ceapa verde se toaca si se caleste cu 1-2 linguri de ulei, in cratita in care vor fierbe sarmalele. Cand devine transparenta se pun in cratita sarmalele, rosiile tocate marunt, un praf de sare si se toarna bors cat sa le acopere. Se baga in cuptorul incins si se coc la foc mic spre mediu. Cand sunt gata, se pune restul de verdeata, se completeaza cu putina apa daca sosul a scazut prea mult si se mai lasa cca 5 min. 



0
Comentarii si intrebari la: Sarmalute de miel in foi de stevie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de oaie la ceaun

Pentru tocanita am opărit carnea în apă cu oțet, înainte de a o pune-n ceaun....

Ciorba de miel cu leurda si lapte batut

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am...

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am...

Drob de miel

Se spala bine organele, in mai multe ape. Se taie bucati nu foarte mici si se pun la fiert in...

Drob de miel in prapure

Speli maruntaiele de miel bine si le pui la fiert in apa cu sare. Le soti, le lasi la racit,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...