Cap de porc cu varza acra


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Cap de porc cu varza acra


Cap de porc cu varza acra

Rating   ( 2 voturi)

2 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 4772 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1,5 kg de cap de porc
2 kg de varza acra
cimbru uscat
1 legatura de marar
4-5 boabe de piper
2-3 foi de dafin
1/2 lingurita de boia de ardei dulce
300 gr de rosii


Mod de preparare:

Capul de porc se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Se aduna toata spuma cu o spumiera inainte sa inceapa sa fiarba. Se da focul mijlociu si se lasa sa fiarba, adaugand apa daca este nevoie, pana cand carnea s-a inmuiat si se desprinde cu usurinta de pe oase. Dupa ce a fiert, se scoate din apa si se taie carnea bucati, aruncandu-se oasele. Varza acra se toaca fideluta si se stoarce bine de zeama. Intr-o cratita cu putin ulei se pune jumatate din cantitatea de varza, 2-3 boabe de piper, 1 foaie de dafin rupta bucati, apoi se pune carnea si inca un strat de varza, o foaie de dafin, boiaua de ardie si boabe de piper. Se toaca o mana de marar si se pune deasupra. Se completeaza cu apa, astfel incat sa depaseasca cu 2-3 cm ultimul strat de varza si cratita acoperita se pune pe aragaz, la foc mic. Se lasa o ora, adaugandu-se cate o cescuta de apa daca este nevoie si se adauga deasupra un strat de felii de rosii. Se baga cratita in cuptorul incins in prealabil si se mai lasa 30-45 de minute, pana cand varza se inmoaie bine. Se serveste calda, cu mamaliguta. Se pastreaza bine la frigider pana la 3-4 zile.



1
Comentarii si intrebari la: Cap de porc cu varza acra

christyansen,    Data: 16/08/2014 04:26:48   Raspunde

foarte buna bv bv bv bv bv
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...