Chiftele cu sunca


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Chiftele cu sunca


Chiftele cu sunca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1520 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

250 gr de sunca de Praga
1/2 kg cartofi
2 linguri de lapte
2 oua
sare
piper
cimbru
pesmet
ulei


Mod de preparare:

Cartofii se fierb in apa cu sare cu tot cu coaja. Se curata si se trec prin masina de tocat carne impreuna cu sunca sau intr-un mixer, pana se formeaza o pasta. Se pun intr-un castron incapator si se amesteca bine impreuna cu un ou, sare, piper, cimbru si lapte.
Se bate celalalt ou intr-un castronas. Se fac chiftele un pic mai mari decat o nuca si se dau prin pesmet si prin ou. Se prajesc in ulei incins pana cand se rumenesc.
Se scot pe un platou acoperit cu cateva straturi de servet de hartie, pentru a se scurge de ulei.
Se pot servi calde sau reci, simple sau impreuna cu o salata de rosii. 
 



0
Comentarii si intrebari la: Chiftele cu sunca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...