Chiftelute de carne


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Chiftelute de carne


Chiftelute de carne

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1641 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

200 gr de carne de porc slaba, tocata
200 gr de carne de vita tocata
200 gr franzela
1 ceapa mica
1 mana de patrunjel
1 mana de marar
cimbru
100 gr de faina
piper
sare
2 oua
ulei


Mod de preparare:

Painea se inmoaie in putina apa, se scurge si se trece prin masina de tocat carne. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, la foc mic. Carnea se pune intr-un castron mai incapator, se adauga ceapa, painea, ouale, cimbrul, verdeata tocata marunt, piper si sare. Se pun si cativa stropi de apa si se amesteca compozitia. 
Se formeaza chiftelute rotunde de marimea unei nuci, se tavalesc prin faina, dupa care se scutura pentru indepartarea fainii in exces si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se scut pe un platou acoperit cu cateva straturi de servete de hartie, pentru a se scurge bine de ulei. Se pot servi fierbinti sau reci, simple sau impreuna cu piure din cartofi.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute de carne

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...