Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Dovlecei umpluti cu carne
Dovlecei umpluti cu carne
Rating ( 1 voturi)
Reteta trimisa de: sasangelica
Reteta vizualizata de: 1770 ori
Vezi toate retetele bucatarului (735)Aceasta reteta face parte din meniul:
Meniul de martiIntreaba bucatarul
Ingrediente:
3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
200 g carne de porc tocata
50 g orez
o ceapa mare
o lingura de unt sau untdelemn
sare
piper
1/2 l suc de rosii
100 ml smantana
30 g faina
marar
cimbru
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzisori, se caleste in unt, se adauga orezul si se calesc impreuna pana orezul devine auriu. Dupa ce s-a racit se amesteca cu carnea tocata, potrivindu-se de sare si piper. Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu lingurita li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cat este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tocatura. Se aseaza in cratita, unele langa altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic. Dupa 20 minute se intorc in sos. Cand dovleceii sunt fierti(fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul de sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana care se amesteca cu sosul fierbinte sau se poate adauga la masa. Dupa aceeasi reteta pot fi pregatiti si ardei umpluti.
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Retete cu carne de porc
Alte retete culinare din categoria Retete cu carne de porc

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe