Dovlecei umpluti cu carne


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Dovlecei umpluti cu carne


Dovlecei umpluti cu carne

Rating   ( 1 voturi)

1 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1770 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
200 g carne de porc tocata
50 g orez
o ceapa mare
o lingura de unt sau untdelemn
sare
piper
1/2 l suc de rosii
100 ml smantana
30 g faina
marar
cimbru


Mod de preparare:

Ceapa se taie solzisori, se caleste in unt, se adauga orezul si se calesc impreuna pana orezul devine auriu. Dupa ce s-a racit se amesteca cu carnea tocata, potrivindu-se de sare si piper. Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu lingurita li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cat este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tocatura. Se aseaza in cratita, unele langa altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic. Dupa 20 minute se intorc in sos. Cand dovleceii sunt fierti(fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul de sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana care se amesteca cu sosul fierbinte sau se poate adauga la masa. Dupa aceeasi reteta pot fi pregatiti si ardei umpluti.



0
Comentarii si intrebari la: Dovlecei umpluti cu carne

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...