Iahnie de fasole cu ciolan


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Iahnie de fasole cu ciolan


Iahnie de fasole cu ciolan

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1942 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1/2 kg fasole
1 ciolan afumat
3 cepe
1 morcov
1 pastarnac
1 legatura marar
cimbru
boia
2 foi de dafin
2-3 linguri bulion


Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat intr-un clocot se scurge zeama si se completeaza cu apa curata.
Se toaca marunt ceapa, morcovul si pastarnacul si se pun la fiert.
Se taie ciolanul in mai multe bucati si se prajeste putin in ulei. Se adauga si o ceapa tocata marunt si se caleste putin pana devine sticloasa.
Dupa ce fasolea si zarzavaturile s-au fiert, se adauga in cratita peste ciolan si ceapa. Se completeaza cu zeama, se adauga boia, foi de dafin, cimbru, sare, piper si 2-3 linguri de bulion si se da in doua trei clocote.
Se presara marar verde si se seveste cu muraturi.



0
Comentarii si intrebari la: Iahnie de fasole cu ciolan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...