Limba cu sos alb


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Limba cu sos alb


Limba cu sos alb

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 357 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 3 portii

500gr limba, 1 lamaie , 2 linguri unt, 3 linguri faina, 1 cana lapte, sare, legume de pus in supa.


Mod de preparare:

Se face un sos alb din 2 linguri de unt topite pe foc mic si amestecate cu 3 linguri de faina pana devin o pasta omogena. Se subtiaza cu lapte adaugat treptat, amestecand fara intrerupere cu o lingura de lemn in compozitie ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Sosul obtinut se fierbe pana cand capata consistenta unei smantani, dupa care se lasa sa se raceasca si se rastoarna peste feliile de limba fiarta si curatata. Platoul se tine la rece si mancarea se serveste rece sa aperitiv.



0
Comentarii si intrebari la: Limba cu sos alb

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Slanina la saramura

Apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de...

Crenvusti in aluat

Mai intai ne ocupam de drojdie, pe care o frecam impreuna cu zaharul, folosidn o lingura de...

Costita de porc cu miere

Amesteci intr-un bol toate condimentele, ceapa rasa, usturoiul zdrobit, apoi freci cu...

Mamaliga in straturi

Pentru mamaliga, se pune apa la fiert si, cand se da in clocot, se toarna malaiul in ploaie,...

Chiftele marinate

Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa tocata sau razuita marunt, ouale intregi,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...