Musaca cu orez si legume fierte


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Musaca cu orez si legume fierte


Musaca cu orez si legume fierte

Rating   ( 2 voturi)

5 2

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1830 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de luni
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 kg legume (cartofi, morcovi, telina, gulia)
300-400 g carne de porc slaba
100 g orez
100 g ceapa
250 ml smantana
50 g unt sau ulei
marar
patrunjel
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea, tocata de 2 ori prin masina, se caleste cu ceapa si cu condimentele intr-o cratita cu 3-4 linguri de untdelemn si se lasa deoparte. Orezul se fierbe astfel ca bobul sa ramana intreg. Cand toate sunt gata, se amesteca carnea cu orezul. Intr-un vas termorezistent, uns cu margarina sau ulei se aseaza 1/3 din cantitatea de legume pregatite, peste care se pune jumatate din carnea cu orez, apoi 1/3 din legume, urmate de restul de carne si de legume. Deasupra se pun bucatele de unt. Vasul se introduce in cuptor cu 15 minute inainte de servirea musacalei. Cand se scoate de la cuptor, deasupra musacalei se pune smantana.



0
Comentarii si intrebari la: Musaca cu orez si legume fierte

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...