Musaca



Musaca

Rating   ( 3 voturi)

4 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 2269 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

700g carne de porc tocata
1,5 kg cartofi
300g rosii cuburi
200g iaurt
5 oua
patrunjel
marar
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii curatati si spalati se taie rondele si se pun la prajit. Se scot pe servete de hartie absorbante pentru a elimina surplusul de ulei. Intr-o tigaie cu putin ulei puneti la calit ceapa. Cand aceasta devine sticloasa, adaugati carnea tocata si amestecati pana se caleste si aceasta. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi puneti 2 oua si condimentele. In acest timp, caliti un pic rosiile intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugati rosiile peste amestecul de carne. Asezati hartie de copt intr-un tava termorezistenta si incepeti asamblarea musacalei. Puneti un strat de cartofi, deasupra asezati carne, iar apoi un alt strat de cartofi. Bateti restul de 3 oua cu iaurt si turnati amestecul peste musaca. Acperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor pentru 40 de minute (20 pe o parte si alte 20 pe cealalta). Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca, pentru a se inchega (noi nu am mai avut rabdare si s-a cam sfaramat, dar cu toate astea a fost delicioasa). Serviti cu muraturi alaturi!



0
Comentarii si intrebari la: Musaca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...