Muschi de porc invelit in bacon la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Muschi de porc invelit in bacon la cuptor


Muschi de porc invelit in bacon la cuptor

Rating   ( 7 voturi)

4 7

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: DinGradinaLuiArdei


Reteta vizualizata de: 7557 ori

Vezi toate retetele bucatarului (20)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

un muschi de porc
2 folii de bacon feliat
coasta de porc proaspata
cateva crengute de cimbrisor proaspat
ulei de masline
sare
2 pahare de vin alb sec
piper
unt
usturoi
cimbru uscat


Mod de preparare:

Se fac cateva buzunarase in muschi cu un cutit ascutit si in ele se pun cativa catei de usturoi si bucatele de unt. Se sareaza zi se pipereaza.
Se pun pe muschi cateva crengute de cimbru proaspat, apoi se infasoara muschiul cu feliile de bacon si se leaga bine cu ata alimentara.
Se pune intr-o tava mai inalta niste ulei de masline si in ea se pune apoi muschiul impreuna cu coastele (sarate si piperate si ele). Se presara deasupra cimbru uscat si se pun din loc in loc bucatele mici de unt si cativa catei de usturoi, ca in pozele alaturate. Daca nu aveti tava cu capac, puteti acoperi cu folie de aluminiu.
Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la 180 gr.C o ora.
Dupa o ora se adauga 2 pahare de vin alb, se acopera la loc si se mai lasa la cuptor app inca o ora (pana cand muschiul devine fraged).
Se serveste cald, impreuna cu Cartofi la cuptor cu rozmarin si Ceapa caramelizata.
 



0
Comentarii si intrebari la: Muschi de porc invelit in bacon la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...