Muschiulet de porc invelit in bacon


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Muschiulet de porc invelit in bacon


Muschiulet de porc invelit in bacon

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 6352 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 muschiuleti de porc de 300-400 gr. fiecare
12 felii subtiri de bacon sau pancetta
100 gr unt
3-4 fire de rozmarin
500 ml de vin alb
zeama de la o lamaie
sare de mare
piper proaspat macinat
5-6 fire de cimbrisor proaspat tocat

Optional: otet balsamic


Mod de preparare:

Muschiuletii intregi se spala si se sterg cu cateva servete de hartie, apoi se pun pe un fund de tocat unde se sareaza, pipereaza si se presara cu cimbrisor si cu rozmarin.
Apoi se pun intr-o tava, se invelesc cu feliile de bacon iar deasupra se pune untul taiat bucatele. Se toarna vinul si zeama de la o lamaie. Se acopera tava cu un capac (daca este prevazuta cu asa ceva) sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 180ËšC, pentru 90 de minute sau pana cand carnea este frageda si de culoare usor roz in mijloc. Cu 15 minute inainte sa opriti focul descoperiti tava, astfel incat carnea si bacon-ul sa se rumeneasca si sa capete o culoare aurie.
Muschiuletii se servesc taiati felii groase de 3-4 cm, stropiti cu putin otet balsamic si cu sosul format in tava.
Recomandam a se servi impreuna cu Morcovi la cuptor si cu piure de cartofi. Daca va mai ramane carne, a doua zi se pot face cu ea sandwinch-uri delicioase cu castraveti murati. (Vezi Sandwinch cu friptura de porc).



0
Comentarii si intrebari la: Muschiulet de porc invelit in bacon

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...