Suberek



Suberek

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 1789 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru aluat: 500g apa rece, sare, faina cat cuprinde (coca pentru intins). Pentru umplutura: 500gr carne tocata porc si vita, 500gr ceapa tocata, menta uscata, sare, piper.


Mod de preparare:

Aluatul se prepara astfel: se amesteca faina, apa si sare. Se adauga faina cat cuprinde, astfel incat sa iasa un aluat bun pentru intins. Se framanta, iar la final se imparte in bilute de marimea unei mingii de ping-pong din care se vor face foile subtiri. Foile de aluat de aseaza pe masa si se acopera ca sa nu se usuce. Umplutura se prepara astfel: se framanta carnea cu ceapa data prin razatoarea mare. Se adauga menta, sare si piper, adaugand mereu apa (acesta este secretul unei umpluturi bune) pana se leaga compozitia. Fiecare foaie se umple cu cate o 2 lingurite de umplutura si se indoaie, apasand cu degetele pe margine ca sa nu se desfaca la prajit. Atentie! Cand puneti suberekurile la prajit, uleiul trebuie sa fie incins, altfel se imbiba cu ulei.



2
Comentarii si intrebari la: Suberek

andreea,    Data: 07/05/2012 11:52:06   Raspunde

corinaalina, suberekul se poate face si fara carne, cu ciuperci sau spanac?
andreea,    Data: 07/05/2012 12:04:23   Raspunde

Da, bineinteles! Poti folosi orice umplutura doresti. Pofta buna!
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...