Varza cu carne la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-carne-de-porc » Varza cu carne la cuptor


Varza cu carne la cuptor

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2401 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 varza acra mare
500 gr carne de porc (coasta este foarte buna)
150 gr de slanina afumata
300 gr de rosii
2 cartofi
ulei
piper boabe
cimbru
boia de ardei dulce
1 lingura de bulion de rosii


Mod de preparare:

Varza acra se toaca fideluta si se stoarce de zeama. Carnea portionata impreuna cu slanina taiata bucati se pun la prajit in ulei, pana cand se patrund putin. Intr-o cratita se pune uleiul ramas de la carne, se pune apoi un strat de varza tocata, bucatile de slanina, 2-3 boabe de piper, 1 crenguta de cimbru uscat. Se pune un alt strat de varza tocata, apoi un strat de felii de rosii, apoi bucatile de carne, cateva boabe de piper. Se adauga un alt strat de varza, peste care se aseaza felii de cartofi una langa alta. Se mai pune un fir de cimbru, boiaua de ardei si se completeaza cu bulionul amestecat cu apa, pana cand apa va depasi cu 2-3 cm stratul de cartofi.
Se da la cuptor pentru 2-2,5 ore, pana cand varza va fierbe bine. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.



0
Comentarii si intrebari la: Varza cu carne la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Impanat de tarabostes

Se ia muschiuletul, se fasoneaza, dupa care se fac mici buzunarase din loc in loc care se...

Coaste de porc la cuptor

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie, intr-un bol mai mare...

Ciorba din oase de porc

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care...

Fasole frecata cu ciolan afumat

Se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece aproximativ 3 ore. Se schimba apa, se pune...

Friptura de porc cu alune

Carnea se curata de eventualele pielite si se taie pe trei sfeturi, se umple cu 100 g frunze...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...